Általános tudnivalók

Általános szerződési Feltételek - Vásárlási tájékoztató

 A teljes szöveg az alábbi linken letölthető : ÁSZF

Engedje meg, hogy köszöntsük felhasználóink és vásárlóink körében!

Kérjük olvassa el figyelmesen az Általános Szerződési Feltételeinket (továbbiakban ÁSZF).

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy webáruházunk használatával elfogadja az ÁSZF-ben leírt szerződési feltételeinket és adatkezelési elveinket.

A 2001.évi CVIII törvény (az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről ) értelmében tájékoztatjuk, hogy webáruházunkban a megrendelés véglegesítésével a webáruház üzemeltetője és a megrendelő között írásbeli szerződés jön létre, melyre az e dokumentációban (ÁSZF) leírt feltételek az irányadók. Az írásbeli szerződés dokumentációja a " Rendelés visszaigazolása ", melyet elektronikus formában (e-mail) a webáruház üzemeltetője és a megrendelő is megkap. A szerződés alapjául szolgáló " Rendelés visszaigazolása " dokumentációt a webáruház üzemeltetője csak elektronikus úton tárolja, így utólagos visszakereshetősége nem garantált.

A szerződés magyar nyelvű.

Szintén a fent említett törvény előírásainak megfelelően tájékoztatjuk, hogy a webáruház üzemeltetője magatartási kódexet nem adott ki és nem csatlakozott semmilyen magatartási kódexhez, így mint  üzemeltető és a webáruházat használó ügyfelek jogainak és kötelezettségeinek tekintetében kizárólag e dokumentáció (ÁSZF) az irányadó.

 

  1. Cégadatok:

1.1 Üzemeltető:

Üzemeltető: Fe-Só Plast Bt.

Székhely: 6800, Hódmezővásárhely Klauzál u.55.

Adószám: 21758193-2-06

Cégjegyzékszám: 06-06-009037

Bejegyzést végző cégbíróság neve: Csongrád Megyei Cégbíróság

Adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-84139/2015 (csabazar.hu)

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-84637/2015 (webáruház üzemeltetéséhez kapcsolódó adatbázis kezelése)

 

1.2 Ügyfélszolgálat:

Ügyfélszolgálat: Fe-Só Plast Bt.

Cím: 6800, Hódmezővásárhely Klauzál u.55. - kiskereskedelmi üzletünk

Nyitvatartási idő: H - P: 08:00 - 17:00;  Sz.: 08:00 - 12:00; Vasárnap: zárva

Üzletvezető: Sós Csaba

Telefonos ügyfélszolgálat: +36 (62) 665-664 ; +36 (30) 944-6122

E-mail: info@csabazar.hu ; csabazar@gmail.com

Skype: csaBazar webshop

Levelezési cím: Fe-Só Plast Bt. 6800, Hódmezővásárhely Klauzál u.55. 

 

1.3 Az oldal internetszolgáltatója:

Cégnév: 3 in 1 Hosting Bt.

Székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Forrás u. 12. III/11

Telefonszám: Nincs

Fax: +36 (24) 998-626

Postázási cím: 2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1.

 

  1. Általános információk:

2.1 Vásárlás módja:

Webáruházunkban a vásárlás a weboldal használatával történhet, de e-mailban, faxon, telefonon, levélben is elfogadunk megrendeléseket.

 

2.2 A vásárlás területi hatálya:

Webáruházunkban jelenleg a Magyar Köztársaság területéről lehetséges rendelés.

 

2.3 Webáruház bejelentkezés nélküli használata:

Bejelentkezés nélkül a vendégeink az alábbiakra jogosultak:

                A webáruházban forgalmazott termékek keresése.

                A webáruházban forgalmazott termékekről szöveges és képi információ megtekintése.

                A webáruházunkban forgalmazott termékek aktuális árainak megtekintése.

                Akciós termékek és újdonságok megtekintése.

                Rendelés kosárba tétele, megrendelés leadása.

 

2.4 Webáruház használata bejelentkezett felhasználóink számára:

                Bejelentkezett felhasználók az alábbiakra jogosultak:

                A webáruházban forgalmazott termékek keresése.

                A webáruházban forgalmazott termékekről szöveges és képi információ megtekintése.

                A webáruházunkban forgalmazott termékek aktuális árainak megtekintése.

                Akciós termékek és újdonságok megtekintése.

                Termékek megrendelése.

 

2.5 Árak:

Az árak magyar forintban (HUF) értendők.

A termékek képei alatt, a kiskereskedelmi bruttó (27% Általános forgalmi adót is tartalmazó) árak kerülnek feltüntetésre.

Akciós termékek esetén minden esetben az akciós (a kedvezmény mértékével csökkentett) árak kerülnek feltüntetésre.

 

2.6 Regisztráció:

A vásárlásnak nem feltétele, hogy vendégünk rendelkezzen regisztrációval.

Azonban, a  regisztráció, csak egy pár lépésből álló egyszerű folyamat, ami néhány perc alatt elvégezhető. A regisztrálást csak egyszer kell elvégezni.

A regisztrációval a vásárló elfogadja, hogy elolvasta, megértette és elfogadta a jelen dokumentációban szereplő feltételeket, jogokat és kötelezettségeket.

A regisztrációs adatok (jelszó, számlázási adatok, szállítási adatok) megváltoztatására az ügyfélnek lehetősége van, bejelentkezés után.

 

  1. Vásárlás menete:

A vásárláshoz nem kell feltétlenül regisztrálnia.

3.1 Termék kiválasztása, kosárba tétel

A termékek főbb kategóriákban kerültek besorolásra.

A fő termékkategóriák további alkategóriákat tartalmaznak. A megfelelő kategória kiválasztását követően meg jelennek a kívánt termékek.

A termék  képére kattintva jelenik meg a terméklapon a paraméterei, ára,  leírás, és képek is itt érhetők el.

Ha a termék megfelelő, akkor a terméklapon a kosárba gomb megnyomásával tehető a kosárba, a darabszám a +,- gombokkal növelhető, csökkenthető.

Lehetőség van termék keresésére is név, vagy információ alapján. Ehhez a nevet, annak egy részét, vagy bármilyen információt meg kell adni a képernyő kereső mezőjébe, majd rá kell kattintani a nagyító ikonra.

 

3.2 Kosár tartalmának módosítása

A folyamatban lévő rendelés a Kosár menüben tekinthető meg. Itt lehetőség van mennyiség módosítására, valamint a  termék kosárból történő törlésére is.

Egy termék mennyiségének megváltoztatásához a termék mennyiségére kell kattintani, majd be kell írni az új mennységet, majd meg kell nyomni a Frissít gombot.

Amennyiben valamelyik  terméket ki szeretnénk venni a kosárból, a táblázat utolsó oszlopában lévő négyzetbe kell kattintani, majd meg kell nyomni a Frissít gombot.

 

3.3 Megrendelés véglegesítése

A minimális rendelési tétel 1000Ft, azaz egyezer forint. Ettől kisebb értékű csomagot nincs módunkban kiszállítani.   A megrendelésnek felső határa nincs.

A megrendelés véglegesítése a Fizetés menüre kattintva indítható.

A másik mód, ha a Kosár tartalma menüben van, akkor az alul található Tovább  gombra kattintva is indul a fizetés.

Ezen a felületen láthatóak a kosárba tett termékek, valamint a szállítási költség is.

A szállítási költség esetén felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az csak Magyarország területére történő szállítás esetén érvényes.

Az itt megadott végösszeg az  esetlegesen felmerülő csomagolási díjat már tartalmazza.

A fizetés első lépésében ki kell választani a fizetési módot is, ami lehet az áru átvételekor készpénzben, vagy előre utalás, vagy utánvét esetén fizetés a futárnak.

Ugyanezen a lapon kell megadni a számlázási és szállítási adatokat, valamint ez egyéb megjegyzést. A megjegyzésbe kell beleírni, ha a kiszállítással kapcsolatban valamilyen igénye van. Pl. szállítás pontos idejéről egyeztetést kér, stb).

A fenti adatok megadása után a Tovább gombbal lépünk a fizetés második fokára.

Ez egy ellenőrző képernyő, amin a rendelt tételeket, a fizetési módot, a számlázási és szállítási címeket, valamint az esetlegesen megadott megjegyzést lehet ellenőrizni.

Amennyiben valamelyik adatot módosítani kell, úgy a Vissza-ra kell kattintani.

Amennyiben minden adat rendben van, kattintson a Megrendelés gombra.

Rendelését e-mailben igazoljuk vissza.

 

3.4 Megrendelés visszaigazolása

 

Sikeres megrendelés esetén a megrendelő - regisztrációs adatai közé megadott - email címére érkezik meg a megrendelés visszaigazolása. A megrendelés visszaigazolásának meg kell történnie 48 órán belül. Amennyiben ez idő alatt a visszaigazolás ez idő alatt nem történik meg, a vásárlót nem köti a megrendelés és nem kell átvennie a kiszállított csomagot.

A gyakorlati tapasztalatok alapján ez a visszaigazolás néhány perc alatt megérkezik. Amennyiben ez a visszaigazoló levél nem érkezik meg, kérjük vegye fel a kapcsolatot az "Ügyfélszolgálat" fejezetben leírt elérhetőségeken.

Amennyiben a megrendelés visszaigazolása nem történik meg, úgy a Megrendelőt nem köti a megrendelése és nem köteles a kiszállított terméket átvenni.

 

3.5 Rendelés feldolgozása, csomag összeállítása, utólagos tételmódosítás

Rendelések leadása minden nap 0-24 óra között lehetséges. A beérkezett megrendeléseket munkanapokon 8:00 - 14:30 között dolgozzuk fel.

Amennyiben a rendelés nem a fent megadott munkaidőben érkezett be, akkor azok feldolgozása  a következő munkanapon történi meg.

A csomag összeállítás befejezéséig a megrendelőnek lehetősége van arra, hogy módosítsa a megrendelését. Ezt az ügyfélszolgálat bármelyik elérhetőségén teheti meg.

A webáruházunk összeköttetésben áll a vállalatirányítási rendszerünkkel, így  a megrendelés során csak olyan termékeket lehet megrendelni, ami készleten van, és elérhető. Azonban a leggondosabb készletrendszerezés ellenére is előfordulhat, hogy olyan terméket rendelnek meg, amely a valóságban nincs raktáron. Ilyen esetben az ügyfélszolgálatunk telefonon egyeztet a megrendelővel és a megrendelő beleegyezése esetén, helyettesítő terméket küldünk.

A megrendelés bármilyen módosítása módosítja az eredeti megrendelés - megrendelés visszaigazolásában lévő - végösszegét.

A megrendelés módosítására csak addig van lehetőség, amíg a csomagot összeállítás meg nem történik.

 

3.6 Csomag kiszállítása, átvétele

A megrendelt termékek kiszállítását a Magyar Köztársaság területén a Magyar Posta Zrt.  végzi.

A munkanapokon déli 12 óráig leadott rendelések kiszállítása legkésőbb a 2. munkanapon történik.

A munkanapokon déli 12 óra után, illetve a szabad, munkaszüneti és ünnepnapokon leadott rendelések kiszállítása a megrendelést követő 2. munkanapon történik meg.

Az Magyar Posta Zrt. a csomagküldést munkanapokon végzi. Szombati kézbesítés esetén felárat számítanak fel. Ha ilyen igény merül fel a vásárló részéről, kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot. Felhívjuk a figyelmét, hogy a Magyar Posta Zrt. maximum 30kg-ig szállítja ki a csomagokat darabonként.  Ezért ha az Ön rendelése ezt a súlyhatárt meghaladja, akkor azt csak több csomagban - csomagonként megfizetett szállítási díj ellenében - tudjuk az Ön számára elküldeni.

Abban az esetben, ha egy címről az átvétel kettő esetben nem történik meg, webáruházunk fenntartja magának a jogot, hogy az ügyfél további megrendelését nem teljesíti.

A csomagban megtalálja a számlát.

Sérült csomagot ne vegyen át és ne fizesse ki az ellenértéket!

A webáruházunkban rendelt termékek személyes átvételére előre egyeztetett időpontban van lehetőség, kiskereskedelmi üzletünkben, a kapcsolat menüpontban megjelölt címen.

 

3.7 Fizetés

Választható fizetési módok:

-készpénzben, az áru átvételekor, fizetés a futárnak.

-előre utalás .

bankszámlaszámunkat és a megfelelő tájékoztatót a visszaigazoló emailben találja meg.

-bankkártyás fizetés

egyenlőre csak személyes átvétel esetén.

Ha a csomagot készpénzben az áru átvételekor fizeti, akkor a teljes összeget a csomagot kiszállító Magyar Posta Zrt.  munkatársának kell kifizetni, aki a pénz átvétele után átadja Önnek a megrendelt termékeket tartalmazó csomagot.

Minden kikézbesített csomagban megtalálja az ÁFA-s számlát, amely tartalmazza a termékeket tételesen és a szállítási, csomagolási költséget (mint közvetített szolgáltatást).

A termékek tulajdonjoga mindaddig az áruházunkat illeti, amíg az ellenérték teljes mértékben kiegyenlítésre nem került. Az ezen idő alatt bekövetkezett sérülésekért a vevő a felelős.

Azonban felhívjuk a figyelmet arra, hogy előre utalásos fizetési mód választása esetén a csomagot a számla teljes végösszegének beérkezte után adjuk át a csomagküldő szolgálatnak.

 

4 Szállítási és csomagolási díjak

4.1 Szállítás díj

Kiszállítási díj a Magyar Köztársaság területén a megrendelt csomag értékétől függően az alábbiak szerint alakul:

Magánszemélyek esetén:

     bruttó 1 001 Ft - 24989 Ft                        1016 Ft +  ÁFA = 1290 Ft utánvétel esetén

     bruttó 1 001 Ft - 24989 Ft                        858 Ft +  ÁFA = 1090 Ft előre utalás esetén

     bruttó 24990 Ft  felett                                INGYENES, kivéve 

Egyes súlyos, és terjedelmes termékek esetén a standard szállítási díjak, így az ingyenes szállítás is módosulhat.
Ezt minden ilyen jellegű terméknél feltüntettük a terméklapon. Minden ilyen esetben kollégáink telefonon egyeztetnek a vevővel.

     garantált 1 napos kézbesítés felára 300Ft.

Ezek az értékhatárok módosulhatnak AKCIÓ-esetén, ekkor a címoldalon kerülnek feltüntetésre az aktuális szállítási díjak.

4.2 Csomagolás díja

Csomagolási díjat csak abban az esetben számítunk fel, ha a csomag törékeny terméket is tartalmaz. Ebben az esetben a csomagolás díja/ törékeny opcíó egységesen 300 Ft csomagonként.

 

  1. Szállítási határidő

Webáruházunk mindent elkövet, hogy a 12 óráig beérkező megrendelések kiszállítása legkésőbb a 2. munkanapon megtörténhessen.

Legjobb igyekezetünk ellenére előfordulhat, hogy néhány termék esetében átmeneti hiány fordul elő. Ebben az esetben ügyfélszolgálatunk megkeresi és a lehetséges megoldásról egyeztetést kezdeményez az ügyféllel.

 

  1. Téves megrendelés

Amennyiben megrendelését véglegesítette, de mégis le szeretné mondani, azt a webáruházunk – a cégadatok között megadott - telefonszámán megteheti.

A megrendelés lemondására az összeállított csomagnak a csomagküldő számára történő átadásáig van mód.

 

  1. Elállási jog

Az elállási jogot részletesen a 45/2014. (II. 26.) kormányrendelet szabályozza.

A Vásárló a szerződéstől 14 napon belül indoklás nélkül elállhat. Az elállási jog kezdete az áru átvétele.

Amennyiben a Vásárló élni kíván az elállási joggal úgy köteles az elállási szándékát tartalmazó elállási nyilatkozatot az alábbi elérhetőségek egyikére elküldeni:

E-mailen: csabazar@gmail.com; info@csabazar.hu

Postai úton: Fe-Só Plast Bt. 6800, Hódmezővásárhely Klauzál u.55.

Telefonon: +36-62-665664 ; +36-30-9446122 nyitvatartási időben.

Abban az esetben, ha az elállási szándékát postai úton juttatja el hozzánk a levelét a termék átvételét követően 14 napon belül adhatja fel. (A feladás időpontjának egyértelmű meghatározhatósága miatt kérjük ajánlott levélben adja fel elállási nyilatkozatát.)

Az elállási nyilatkozatnak tartalmaznia kell:

                a  vásárló adatait (név, lakcím, elérhetőségek)

                a megrendelés és számla számot,

                a termék adatokat (cikkszám, név),

                valamint az összeg visszafizetésének módját.

Az elállási jog esetén áruházunk a fogyasztó által kifizetett vételárat  haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszatéríti.

A Vásárló elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Fe-Só Plast Bt. 6800, Hódmezővásárhely Klauzál u.55.sz. címre késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, amennyiben a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket (tehát nem kell megérkezni 14 napon belül).

 A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket.(Portós csomagokat nem veszünk át.) A megrendelőt ezen felül egyéb költség nem terheli. A Szolgáltató jogosult a Vásárló által kifizetett teljes összeg visszafizetését mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Vásárló nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte.

A termék visszajuttatását követően tanúk jelenlétében ellenőrzésre kerül a csomag tartalma. Teljesértékű termék esetén történik meg a visszatérítés. Az összeg visszautalásával kapcsolatban a vásárlót semmilyen költség nem terheli.

A Vásárlót terheli annak bizonyítása, hogy az elállási jogot a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározottak szerint gyakorolja.

A Vásárlót megillető elállási és felmondási jog alól kivételek:

                -olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

                -romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;· olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

                -olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;

                -lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;

                -hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;

                -a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.

 

  1. Szavatosság

8.1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Fe-Só Plast Bt. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön - választása szerint - az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet javítást vagy cserélést, kivéve, ha az ezek közül az ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a javítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy végső esetben a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Fe-Só Plast Bt. nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

8.2. Termékszavatosság

 Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén ön - választása szerint - az 8.1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

-a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

-a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

8.3. Jótállás (garancia)

A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető.

Ha a gyártó jótállást vállal, vagy arra jogszabály alapján köteles ( kötelező jótállás ), annak a jótállás időtartama alatt a jogszabály feltételei szerint kell helytállnia a hibás teljesítésért.

Ez elsősorban háztartási kisgépekre vonatkozik  webáruházunkban, melyekhez 12hó jótállást biztosítunk, a vásárlás időpontját a garanciaszelvényen rögzítjük.

 

  1. Garancia, garanciális ügyintézés:

A garancia, garanciális ügyintézés az alábbi jogszabályoknak megfelelően történik.:

151/2003 kormányrendelet;

49/2003. (VII.30.) GKM rendelet (érv. 2014.05.13-ig)

19/2014 (IV.29.) GKM rendelet (érv.: 2014.05.14-től);

Az eladó jótállási és szavatossági kötelezettségére a Ptk-ban és a GKM rendeletben valamit a 151/2003 kormányrendelet foglaltak az irányadók. Amennyiben a termék meghibásodását a vásárló a szavatossági időn belül észleli és észrevételét elküldi a szavatossági idő lejárta előtt, úgy a vásárló kérheti a termék cseréjét, javítását.

A törvény és a rendelet alapján a Fe-Só plast bt. 2 éves szavatossági időt biztosít a www.csabazar.hu webáruházban megvásárolt termékekre. A vásárlástól számított hat hónapon belül az eladó csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a fogyasztó részére történő átadást követően keletkezett. Ennek alapján az eladó nem köteles például a kifogásuknak helyt adni, ha megfelelően bizonyítja, hogy a termék a nem rendeltetésszerű használat folytán vált hibássá.

A teljesítést követő hat hónap elteltével azonban a bizonyítási teher a fogyasztó oldalára kerül, vagyis vita esetén a vásárlónak kell bizonyítania, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt.

Nem áll fenn hibás teljesítés, ha a termék hibái ismertek, vagy azok a vásárló számára felismerhetőek voltak.

Minőségi hibás termék esetén a vásárló kérheti a termék cseréjét, javítását, árcsökkentését és a teljes vételár visszafizetését. A termékekkel kapcsolatos bármilyen jellegű minőségi kifogását az ügyfélszolgálatunk bármely elérhetőségein jelezheti.

A minőségileg kifogásolt áru cégünkhöz történő visszajuttatásának költsége a vásárlót terheli.

Cégünk a 151/2003. Kormányrendelet alapján, illetve a rendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkekre (10 000 Ft feletti értékű termékekre) 1 év jótállást vállal. A törvény szerint a jótállási jogok gyakorlásánál a szavatosságra vonatkozó szabályokat kell - a megfelelő eltérésekkel -alkalmazni.

A szavatossági igények érvényesítésének menete:

9.1.

A 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet. értelmében a fogyasztó kötelessége a szerződés megkötésének bizonyítása, amit az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számla, vagy nyugta bemutatásával tehet meg.

9.2.

Cégünk a fogyasztó által bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben az alábbiakat rögzítjük:

                -fogyasztó nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez;

                -a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott ingó dolog megnevezését, vételárát;

                -a szerződés vállalkozás általi teljesítésének időpontját;

                -a hiba bejelentésének időpontját;

                -a hiba leírását;

                -szavatossági vagy jótállási igénye alapján a fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogot,

                -a szavatossági vagy jótállási igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát;

9.3.

A jegyzőkönyvben fel kell tüntetni, hogy a fogyasztó jogvita esetén a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti;

9.4.

A jegyzőkönyv másolatát haladéktalanul, igazolható módon a fogyasztó

rendelkezésére kell bocsátani;

9.5.

Amennyiben a vállalkozás a fogyasztó szavatossági vagy jótállási

igényteljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról  - az igény elutasítása esetén az elutasítás indokáról és a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről is - öt munkanapon belül, igazolható módon köteles értesíteni a fogyasztót.

9.6.

A vállalkozás a szavatossági vagy jótállási jegyzőkönyvet a felvételétől számított három évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóság kérésére bemutatni.

9.7.

A szavatossági vagy jótállási igény bejelentése nem minősül a fogyasztóvédelemről szóló törvény szerinti panasznak.

9.8.

A vállalkozásnak törekednie kell a tizenöt napon belüli javításra vagy cserére;

9.9.

A javított termék visszaküldésének költségei áruházunkat terheli. Ez alól kivételt képez az az eset, amikor a terméket a szerviz hibátlannak találta, vagy a hibát nem rendeltetésszerű használat okozta, ezért a javítás garanciálisan nem végezhető el. Ebben az esetben a visszaszállítás költsége a megrendelőt terheli.

9.10. Reklamációk, panaszok kezelése

A munkánk során arra törekszünk, hogy mindenki a megrendelt áruk, tökéletes minőségben kapja meg.  Ennek ellenére előfordulhatnak hibák.

Ezért arra kérjük, hogy bármilyen panasza, észrevétele van kérjük jelezze ügyfélszolgálatunk felé.

Megkeresése után felvesszük önnel a kapcsolatot.

  1. Adatvédelem:

Fe-Só Plast Bt. (a továbbiakban mint: Eladó, Adatkezelő), kijelenti, hogy az általa üzemeltetett webáruház működésével kapcsolatos adatkezelése a jelenleg hatályos jogszabályban előírtaknak megfelel. A felhasználók adatainak kezelésekor az alábbi hatályos jogszabályok figyelembevételével és betartásával járunk el:

  • Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény;
  • Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI törvény;
  • Az 2001.évi CVIII., az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról rendelkező törvény;
  • Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény;
  • Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. CXII törvény;

Jelen Adatvédelmi Nyilatkozat célja, hogy a csabazar.hu  webáruházból rendelt termék megrendelése során megadott és a weboldal üzemeltetői („Adatkezelő”) számára hozzáférhetővé vált személyes adatok és egyéb adatok kezelésére vonatkozó elveket és szabályokat meghatározza.

Jelen Nyilatkozat hatálya kizárólag az oldal használatához szükséges, az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott adatokra terjed ki, rendelkezései nem vonatkoznak arra az esetre, ha valaki önszántából nyilvánosságra hozza saját személyes adatait, vagy azok egy részét az oldalon, vagy az oldal közvetítésével.

A csabazar.hu webáruház által forgalmazott termékek megrendelése esetén olyan adatokat is megadhatnak, amelyek a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény alapján személyes adatnak minősülnek, így azok kezelésére ezen jogszabály rendelkezései az irányadók.

Személyes adatnak minősül bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: Érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt – közvetlenül, vagy közvetve – név, azonosító jel, illetőleg egy, vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális, vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet. [2011. évi CXII. törvény]

A felhasználói megrendelés során megadott adatok közül kizárólag a név és az e-mail cím tekinthető bizonyos feltételek fennállása esetén (pl. a név és e-mail cím valós) személyes adatnak.

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

Felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) bekezdése és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

Az Adatkezelés célja kizárólag a felhasználókkal történő kapcsolattartás megkönnyítése, adott esetben bizonyos szolgáltatások személyre szabott nyújtása, a megrendelt termék kiszállítása.

HOZZÁJÁRULÁS AZ ADATKEZELÉSHEZ

A felhasználó megrendeléskor hozzájárul, hogy az Adatkezelő a Fe-Só plast Bt.. megrendeléshez kötelezően előírt adatait kezelje.

ADATBIZTONSÁG

Az Adatkezelő törekszik minden tőle elvárható intézkedést megtenni annak érdekében, hogy az általa használt számítástechnikai rendszerek biztonságát megvalósítsa, különös tekintettel az oldalon tárolt adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés megakadályozására.

A FELHASZNÁLÓ ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAI

A Felhasználó tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve törlését.

A Felhasználó a személyes adatainak törlését, vagy módosítását, illetve adatkezeléssel kapcsolatos információkat az alábbi módon kérheti:

E-mailen: csabazar@gmail.com

Postai úton: Fe-Só plast Bt. 6800, Hódmezővásárhely Klauzál u.55.

A Felhasználó kérésére az Adatkezelő köteles tájékoztatást adni az általa kezelt adatairól, az adatkezelés jogalapjáról, céljáról, időtartamáról. Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, megadni a tájékoztatást.

A felhasználó bármikor kérheti adatai helyesbítését, illetve módosítását.

Szolgáltató tiszteletben tartja és megóvja a személyes adatokat. A Szerződő adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Szolgáltató a vásárló adatait csak a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja a szerződés fennállásának ideje alatt. A Szolgáltató a Szerződő adatit a 2000. évi C. törvény 169. § alapján legalább 8 évig köteles megőrizni.

Szolgáltató minden tőle elvárható intézkedést megtesz az adatok biztonságos megőrzéséért, de nem vállal felelősséget természeti csapás, bűncselekmény vagy egyéb, elháríthatatlan okból bekövetkező adatvesztésért, megrongálódásért vagy illetéktelen személyek általi hozzáférésért.

JOGORVOSLAT

Felhasználó/vásárló adatinak nem jogszerű kezelése/felhasználása esetén panasszal élhet a Nemzeti

Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.

Telefon: +36-1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

A személyes adatok kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek előírásai szerint járunk el. A Vásárlók adatait, bizalmasan, kizárólag saját számlázásunkban és könyvelésünkben használjuk fel. A vásárlói adatok a szállítás és kézbesítés idejére átadásra kerülnek a szállító cégeknek. A szállító vállalatok szerződésben nyilatkoznak az adatok bizalmas kezeléséről.

A regisztráció és megrendelés folyamán rögzített adatokat cégünk  mindaddig rögzíti, amíg a Vásárló nem kéri azok törlését. Ehhez vegye fel a kapcsolatot velünk az "Ügyfélszolgálat" fejezetben megadott elérhetőségek valamelyikén.

A hírlevélre történő feliratkozással a vásárló hozzájárul ahhoz, hogy számára hírleveleket küldjünk. A hírlevelek alján lévő link segítségével bármikor le lehet iratkozni a hírlevél szolgáltatásunkról. Ugyanezt igényelheti más módon (telefon, email) az ügyfélszolgálat elérhetőségein is.

 

  1. Vonatkozó jogszabályok:

45/2014. (II. 26.)  Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről.

49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről-151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról.

  1. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.

Ptk. a hibás teljesítésről.

  1. Hírlevél:

Webáruházunk új akcióiról és híreiről, új termékeinkről próbáljuk rendszeresen tájékoztatni vásárlóinkat, ingyenes hírlevél formájában. A feliratkozás a regisztrációs adatok között kérhető. A leiratkozás a hírlevél alján lévő linkre kattintással kezdeményezhető.

  1. Felelősség korlátozás:

Az áruházunkban történő vásárlás feltételezi a vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a felmerülő hibákra.

A termékjellemzőket a termék információs oldalából tudhatja meg részletesebben.

Az esetleges elírásokból, tévesen megadott adatokból eredő károkért nem vállalunk felelősséget.

Webáruházunk nem hozható összefüggésbe az alábbi előforduló esetekkel:

                -Az interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat fogadása, küldése, vagy elvesztése.

                -Illetéktelen behatolás a vásárló számítógépébe, számítógépes hálózatába.

                -Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a webáruházunk működését a vásárló számítógépén.

                -Bármely szoftver nem megfelelő működése.

                -Bármilyen programhiba, vagy technikai hiba és azok következményei.

Webáruházunk fenntartja magának a jogot, hogy az árakat, vásárlási feltételeket és egyéb költségeket módosítsa. A változás az áruházunk weboldalán történő megjelenéstől aktuális. Az a vásárló, aki nem ért egyet a változásokkal, nem jogosult az áruházunk használatára.

Termékajánlataink, Akcióink visszavonásig, vagy a készlet erejéig érvényesek.

  1. Szerzői jogok:

Az áruházunk weboldalán található valamennyi szöveg, grafikai elem, illusztráció, kép, hang és videóanyag szerzői jog alatt áll. Ezek használata csak az üzemeltető előzetes írásbeli engedélye alapján lehetséges.

15 Egyebek:

Felhasználó a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos panaszait az alábbi elérhetőségeken tudja bejelenteni:

Fe-Só plast Bt.

Levelezési cím: Cím: 6800, Hódmezővásárhely Klauzál u.55.

Telefonszám: +36-62-665664 ; +36-30-9446122

Email cím: csabazar@gmail.hu ; info@csabazar.hu

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.

Telefon: +36-1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság:

Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.

Levelezési cím: 1428 Budapest, Pf.: 20.

Központi telefonszám: +36-1-459 4800

Faxszám: +36-1-210 4677

Illetékes Területi Főfelügyelőség elérhetősége mely az alábbi linken érhető el:

 http://www.nfh.hu/magyar/informaciok/elerheto/teruleti

A vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület:

Csongrád Megyei Békéltető Testület

Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék

Fax száma: (62) 426-149

Név: Dékány László, Jenei Zoltán

E-mail cím: bekelteto.testulet@csmkik.hu;