Barion információk

Mit jelent a BARION™?

A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan lehet bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni webáruházakban, mobilalkalmazásokban.

A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Fizess kényelmesen bankkártyával

A bankkártyás fizetéshez nem kötelező a regisztráció, elég megadni bankkártya számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet.

Regisztrációval azonban, soha többé nem kell begépelni a kártyaszámot egyetlen Barion elfogadóhelyen sem, a fizetéshez elég az e-mail címet és jelszót. Ez nem csak kényelmes, de a biztonságot is növeli!

Fizetéshez használható kártyatípusok:

  • Mastercard vagy Maestro
  • Visa vagy Electron
  • Amex

Kényelmesen, bankkártya nélküli fizetés

Ha nincsen bankkártyája, fizetéshez használható az előre feltöltött Barion egyenleg, amelyet átutalással vagy készpénz befizetéssel lehet feltölteni, illetve amire ismerősei, üzletfelei tudnak pénzt küldeni. Ebben az esetben e-mail cím és jelszó megadásával lehetséges fizetni.

Ingyenes

A bankkártyás fizetésnek a vásárló részére nincsen és nem is lehet felára. A regisztráció és a Barion mobilalkalmazás, valamint a pénz fogadás és küldés ingyenes, és az is marad. Nincs havi díj sem.

Követhető vásárlások

A Barion alkalmazásokkal követhetőek a vásárások a weben vagy mobilon. Az ingyenes Barion tárca azonnal jelez minden vásárlást. Barion egyenlegét is itt kezelheti, illetve pénzt küldhet vagy fogadhat.

Első a biztonság

A Barion szervereit a Comodo 2048 bites TLS titkosítása védi. Fizetés előtt mindig ellenőrizze, hogy valóban a Barion biztonságos szerverén adja meg a fizetéshez szükséges bankkártya adatokat vagy jelszót. A böngésző zöld színnel jelzi, ha a fizetés biztonságos valamint a fizetőoldal tulajdonosát Barion Payment Inc [HU] néven azonosítja:

A Barion rendelkezik a bankkártya társaságok által megkövetelt PCI DSS tanúsítvánnyal, így jogosult bankkártya adatokat kezelni. A Barion szerverek biztonságát a Magyar Nemzeti Bank előírása szerint alakították ki.

További információkért és a Barion rendszerbe való regisztráláshoz látogassa meg a www.barion.com weboldalt.